tirsdag 9. september 2014

Oreo-ostekake!

-jeg elsker ostekaker, spesielt godt liker jeg de som stekes! 
Oreokake er også en favoritt, så det å krysse to fantastiske kaker måtte jo bety knallgod kake!


OPPSKRIFT OREO-OSTEKAKE:

Du trenger:

Til bunn:
25 oreokjeks
75 gr smør

Til ostemassen:
800 gr philadelphia ost
3 dl sukker
2 ss hvetemel
4 store egg
3 eggeplommer
2,5 dl fløte
1 ts vaniljeessens
15 oreokjeks

Til topping:
Fløte

eller:
1 beger seterrømme
0.5 dl sukker


Slik gjør du:
1) Bunnen: Kjør 25 oreokjeks og smeltet smør i kjøkkenmaskin. Press det ned i 24 cm springform og sett den i kjøleskap.

2) Ostemassen: Rør kremost og sukker kraftig til det blir luftig. Deretter mikser du inn ett og ett egg, deretter eggeplommene. Til slutt tilføres hvetemel, kremfløte og vaniljeessens. Halve massen helles over bunnen i formen og dette stekes på 220 grader midt i ovnen i 15 minutter.

3) Grovhakk de 15 oreokjeksene. Dette strøs over den stekte kakemassen når steketiden er over. Så heller du forsiktet resten av ostemassen over. Stek i 15 minutter til før du senker temperaturen til 100 grader, flytter kaken til nederste rille og steker kaken ca 1 time til.
Ta kaken ut til avkjøling. Kaken avkjøles i formen, først til romtemperatur og deretter i kjøleskap over natten. Stekte ostekaker bør alltid få god tid til å sette seg!

(Ønsker du seterrømme på toppen kan du ta dette på kaken etter 1/2 times avkjøling. Rør sukker og seterrømme sammen, hell det på toppen av kaken og stek den deretter på 175 grader i 10 minutter.)

Før servering tar du av formen og pynter. Jeg sprøytet bare vanlig krem som pynt (i stedet for seterrømme), og pyntet ellers med jordbær og mini-oreos.



Kjempegod og mektig kake!! Kanskje du er heldig at ikke kaken blir oppspist, hva smaker vel bedre enn smugspising av favorittkaken dagen derpå... ;)

Inspirasjon til kaken fant jeg hos Matloggen.